Az Év Fája Verseny 2013

Hír

írta: Admin
2013/05/29

Javában zajlik a május 10-én indult verseny az Ökotárs Alapítvány szervezésében.

Május 10-én, a Madarak és Fák Napján indult el az Év Fája verseny, amelyre bárki nevezheti kedvenc fáját egy fotóval és a hozzá kapcsolódó történet leírásával. A vetélkedő célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül hívja fel az emberek figyelmét a környezettudatosságra.

A jelöléseket május 10. és június 10. között lehet beküldeni az evfaja.okotars.hu weboldalon keresztül.

A nevezések közül egy négytagú szakmai zsűri választja ki azt a 12-13 fát, melyek a döntőbe jutnak, a döntős fák közül pedig a közönség választja ki kedvencét az ősszel rendezendő on-line szavazáson. Az Év Fája címet az a fa nyeri el, amelyik a legtöbb szavazatot kapja. A döntősök közül az Országos Erdészeti Egyesület egy általa választott fát különdíjban is részesít.
A verseny külön kategóriája a “Hős Fa”: erre a címre olyan fák jelölését várja a szervező, amelyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, és amelyeknek a megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is. Ezzel a kategóriával a szervező szeretné elismerni azok áldozatos munkáját is, akik készek tenni a fák megmentése érdekében.
A hazai verseny győztese részt vesz a jövő év elején az Európai Év Fája versenyben is, amelynek győztese az Európai Év Fája címet nyeri el.

Az Ökotárs Alapítvány a zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kíván hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához. A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással támogatja.


Kép forrása: Ökotárs Alapítvány

 

forrás: evfaja.okotars.hu

A rovat új hírei

Ismét Vadlúd Sokadalom Tatán!

A tatai Öreg-tó partján szombaton rendezik Magyarország legnagyobb madárfesztiválját, az érdeklődők több tízezer madár ...

Hasonló

A halhatatlan fa

India egyik nemzeti jelképe, állítólag Buddha is egy ilyen fánál világosodott meg, és Nagy Sándor is hűsölt alatta. Bemutatjuk a ...