Ifjú kócsagőrök jelentkezését várják!

Hír

írta: MTI
2021/03/22

Nyolcadik alkalommal hirdetik meg az Ifjú Kócsagőr Programot 18 és 24 év közötti természetkedvelő fiatalok számára. A résztvevők több hetes gyakorlaton vehetnek részt az általuk választott nemzeti parkban, és egy versenyen mérhetik össze tudásukat.

Az Ifjú Kócsagőr Program évről évre egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében. A szervezők immáron 8. alkalommal hirdetik meg számukra a projektet, hogy a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhessék meg a hazánkban is egyre sürgetőbb választ igénylő természetvédelmi kihívásokat és lehetőségeket - olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

A programra jelentkező fiatalok betekintést nyerhetnek a gyakorlati természetvédelembe, és megismerhetik az őri munka mindennapjait. A résztvevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban eltölthetnek egy kéthetes szakmai gyakorlatot. A legjobbak a természetvédelmi őr mentorukkal közösen, a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2021 Matula és Tutajos elnevezésű díjat, valamint az ötnapos tanulmányutat a csehországi Podyjí Nemzeti Parkba.

A projekt sikerét mutatja, hogy a korábbi résztvevők közül már többen dolgoznak természetvédelmi őrként. Az Ifjú Kócsagőr Program a korábbi évekhez hasonlóan a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, az Agrárminisztérium, a tíz nemzeti park igazgatóság, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg.

Az országos döntővel egybekötött háromnapos záróeseményt szeptember 22-24. között a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság rendezi meg. Az Ifjú Kócsagőr Program felhívása és a 2019-es nyertesek beszámolói elérhetőek a program weboldalán.

Jelentkezni március 22-től és április 22-ig lehet az alábbi linkre kattintva: www.ifjukocsagor.furgediak.hu


Kép forrása: commons.wikimedia.org / Szerző: Lukasz Lukasik


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Ismét megszámlálják a sasokat!

Hétvégén, azaz január 15-17-én tartják a 18. Országos Sasszinkront, amelynek során szakemberek, önkéntesek végzik el a ...

Hazai sasszámlálás

Összesítették az évente megrendezésre kerülő országos sasszinkron eredményeit. A fekete sas meglepést okozott.