Orchidea- és Bromélia Kiállítás

Hír

írta: Admin
2014/05/05

Afrika különlegességei, egyebek mellett a viaszszerű, fehér virágú Angraecumok, a kicsi de illatos Aerangisek és a talajlakó Disák lesznek a Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításának főszereplői péntektől vasárnapig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Ez év őszén Johannesburg ad otthont az Orchidea Világkiállításnak és Kongresszusnak, így a budapesti program a dél-afrikai tanácskozás előfutárának is tekinthető.

Afrika orchideái – csakúgy, mint a világ egyéb részein élők – a súlyosan veszélyeztetett növények közé sorolhatók. Ezek közül különösen védelemre szorul a Disák nemzetsége, amelynek tagjai a földi orchideák közé tartoznak, ehető, krumpliszerű gumójuk a föld alatt található. Afrika éhség-övezeteiben mázsaszámra takarítják be és adják el a Disa-gumókat, mivel az ezekből készülő ételek előkelő helyen szerepelnek a vegetáriánus éttermek étlapjain. A helyi és nemzetközi természetvédő egyesületek hatalmas erőfeszítéseket tesznek a gumók tömeges betakarításnak megakadályozásáért és a Disa nemzetség megmentéséért.

A johannesburgi konferencia és kiállítás kiemelt témája az orchideák élőhelyének védelme lesz, így a budapesti bemutató szervezői is hangsúlyt fektetnek ennek kommunikálására.

A májusi programon az afrikai virágok mellett magyarországi gyűjtők kedvencei és számos külföldi kertészet növényei is bemutatkoznak.

Időpont: 2014 május 9-11.
Hely: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár (lásd fentebb a térképen)

Bővebb információ a Magyar Orchidea Társaság weboldalán található.

 

forrás: MTI, orchideatarsasag.hu

A rovat új hírei

Hasonló

Trópusi üvegház

Új trópusi üvegházzal várja a szegedi füvészkert a látogatókat.

Így gondozd a mikulásvirágod!

A téli cserepes növények közül az egyik nagy kedvenc az ünnepek közeledtét jelző mikulásvirág. Ha kellő odafigyeléssel ...