Tüntetés az állatkínzás ellen

Hír

írta: ecolounge
2016/02/20

Az állatvédők megelégelték, hogy az ítélkezés nem veszi elég komolyan az állatvédelmi törvényt.

27 állatvédő szervezet szólítja összefogásra az állatbarátokat és a jóérzésű állattartókat. A megmozdulással azt szeretnék elérni, hogy egyetlen állatkínzó se úszhassa meg büntetés nélkül és minden bántalmazott állat kapja meg azt a jogi védelmet, melyet az állatvédelmi törvénynek biztosítania kellene.

Eszerint többek között "az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, az állatot károsítani", aki pedig az állatának "maradandó egészségkárosodását vagy elpusztulását okozza", arra az állatvédelmi hatóság bírságot szabhat ki, illetve eltilthatja a további állattartástól.

A találkozó február 20-án 13:30-kor lesz Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál. A tüntetők innen vonulnak át a Parlament elé, hogy nyomást gyakoroljanak az ítélethozókra.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ne vigyenek állatot a tüntetésre, nemcsak azért, mert a Kossuh térre nem lehet bevinni őket, de azért is, mert a tömeg, mely remélhetőleg összegyűlik, zavaró lehet számukra.

A kezdeményezők remélik, hogy sikerül új korszakot nyitni az állatvédelemben, mely hatékonyabban követi nyomon az állatok életét érintő tetteket és lép fel az állatkínzók ellen.

További információ a Facebookon.

 

 

 

 

 

 

forrás: facebook.com

A rovat új hírei

Hasonló

Állatkísérletek | 2. rész

Sokkoló kampányok és látványos sikerek szegélyezik a leghíresebb állatvédő szervezet útját. Reflektorfényben a PETA.