Jaguár született a győri állatkertben

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/04/30

Először született jaguár a győri Xántus János Állatkertben; a keddi első orvosi vizsgálaton kiderült, hogy a két és fél kilós kicsi egészséges és nőstény.

A fiatal nősténynek ez volt az első ellése, ilyenkor pedig előfordul, hogy egyetlen utódot hoz világra. Ennek előnye, hogy a kölyök több anyatejhez jut, így gyorsabban és erősebbre növekszik - mondták el az eseményen az intézmény szakemberei, akik jelezték: felmerült a gondolat, hogy pályázaton keresnek nevet a kis jaguárnak.

A kölyök anyja, Zoia 2011 májusában a krakkói állatkertben született és a következő év telén érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre. Azért esett rá a választás, mert csapatban nevelkedett és saját anyja nevelte fel, így ő is megtanulhatta, megtapasztalhatta, hogyan kell egy kölyköt felnevelni.

Zoia párja Chico, a kézzel nevelt fekete jaguár, aki 2010 nyarán született a Szegedi Vadasparkban, de két nap után el kellett venni anyjától, aki nem szoptatta. A mostanra apává érettjaguárkölyök egyhónapos korában került Győrbe.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Meller-kaméleonok Szegeden

Az állatkertek körében ritkaságnak számító Meller-kaméleonokkal bővült a Szegedi Vadaspark hüllőgyűjteménye.

Sátánmajom született

A látogatók nagy örömére először született sátánmajom a Nyíregyházi Állatparkban.

Katták születtek

Egy nap alatt három katta (Lemur catta), vagyis gyűrűsfarkú maki született a Nyíregyházi Állatparkban.