Megölték Kenya egyik utolsó óriás agyarú elefántját

Hír

2017/03/07

Kenya egyik utolsó óriás agyarú elefántját lelőtték.

Satao II tetemét az egyik szokásos repülős ellenőrzés során találta meg a Kenyai Vadvédelmi Szolgálat a Kelet-Tsavói Nemzeti Parkban. Bár halálának oka ismeretlen, a Tsavo Trust nonprofit természetvédelmi szervezet, mely a park kezelésében segít, valószínűsíti, hogy mérgezett nyíllal lőtték le.

Az elefántot 2014-ben ugyanezen a környéken lelőtt társa, Satao után nevezték el. Éppen a park szélénél táplálkozhatott, amikor januárban elpusztult. Szerencsére az orvvadászoknak nem volt idejük elvinni az agyarakat. A szervezet szerint ezen a területen gyakran garázdálkodnak orvvadászok, és nem ritka a mérgezett nyilazás sem. Január elején így öltek meg három másik elefántot is.

Az óriás agyarú elefánt hatalmas, több, mint 45 kg-os agyarai miatt különösen gyakori célpontja az orvvadászoknak, nem csoda, hogy immár a kihalás szélére került. Már csak körülbelül 21 példány maradt belőle Közép- és Dél-Afrikában, ebből 10 a Tsvao Trust által vezetett parkokban él. Rajtuk kívül még 16 elefánt pályázik eséllyel arra, hogy bekerüljön a legnagyobb agyarúak előkelő társaságába, ha a következő években sikerül tovább növesztenie az agyarát.

Nem sokkal azután, hogy megtalálták a tetemet, elfogtak két orvvadászt, és lefoglaltak egy AK47-es fegyvert, valamint 12 mérgezett nyilat és egy íjat.


Kép forrása / Szerző: Paula Kahumbu

 

forrás: independent.co.uk

A rovat új hírei

Hasonló

Elefántszámlálás az űrből

Hatalmas lépést jelent az állatvédők és a tudósok számára, hogy nemrég sikerült állatokat mesterséges intelligenciával ...