Óriási hír az óriáspandáknak

Hír

írta: Admin
2015/03/06

A kínai kormány legújabb felmérése szerint a vadon élő óriáspandák száma 268-al növekedett az elmúlt évtizedben.

A kínai kormány legújabb felmérése szerint a vadon élő óriáspandák száma 268-al növekedett az elmúlt évtizedben, így számuk mára eléri az 1864-et. A legutolsó, 2003-as felméréshez képest ez 16,8%-os emelkedést jelent. A vadvédelem globális szimbólumai, a vadon élő óriáspandák csak a kínai Szecsuán, Sanhszi és Gansu tartományok hegyvidékein fordulnak elő. A Negyedik Nemzeti Óriáspanda Felmérés szerint a pandák egyes előfordulási területei is növekedtek Kína szerte, így élőhelyük már 2.577.000 hektár, ami 2003 óta több 10%-os bővülést jelent.

Természetvédelmi politika
"Ezek az eredmények a kínai kormány fajvédelmi munkájának sikereit bizonyítják," mondta Xiaohai Liu, a WWF Kína programigazgatója. "A vadon élő óriáspanda védelemének érdekében sokféle tevékenyég zajlik. A kormány helyes lépést tett, amikor a különböző erőfeszítéseket egyesítette, és segítette a természetvédelmi szervezetek munkáját, beleértve a WWF-ét is." A pandák számának növekedése a kínai kormány természetvédelmi politikájának köszönhető. "A WWF örömmel látja ezt a jelentős természetvédelmi eredményt - mind a pandák számának, mind az életterületüknek növekedését az elmúlt tíz évben" - mondta Liu.

A WWF stratégiája
A WWF azzal támogatja a kormány munkáját, hogy természetvédelmi területeket hoz létre és olyan ökológiai hálózatokat alakít ki a pandáknak, amelyek az erdők és bambuszban gazdag területek összeköttetését biztosítják. Ezzel hozzásegítik a pandákat a táplálékszerzéshez és a potenciális párosodó partnerek felkutatásához.

A WWF 2015-től 2025-ig tartó természetvédelmi stratégiája meghatározza a pandavédelem sorsát, elsősorban a pandák élőhelyére, valamint a természetvédelem és a helyi fenntartható fejlődés közötti egyensúly megteremtésére összpontosítva. "A WWF továbbra is együtt fog dolgozni a partnereivel és a lakossággal, hogy megvédje a vadon élő óriáspanda populációt, és élőhelyüket" - mondta Liu.

forrás: wwf.hu

A rovat új hírei

Hasonló

Pedig léteznek 2.

Hat különleges állat, amelyeket ha nem látunk, talán el sem hisszük, hogy léteznek.

Pedig léteznek

Tizenöt különleges állat, amelyeket ha nem látunk, talán el sem hisszük, hogy léteznek.