Az Apple immáron 100%-ban megújuló energiát hasznosít

Hír

írta: Kiss Gábor
2018/04/16

Az Apple minden létesítménye - boltok, irodák, adatközpontok, stb. - tiszta energiát hasznosít.

A vállalat a klímaváltozás elleni harc résztvevőjeként egy élhetőbb és egészségesebb környezetetet vízionál. Elkötelezettségét mutatja, hogy immáron az összes, 43 különböző országban található létesítménye 100%-ban megújuló energiát hasznosít. Úttörő magatartásával példát mutat a teljes vállalati szektornak is, úgy tűnik eredményesen, hiszen beszállítói közül ez idáig 23 cég vállalta, hogy elkötelezi magát a megújuló energiaforrások használata mellett.

Az Apple bejelentése szerint partnereivel karöltve megújuló energia projektek (nap-és szélenergia, biogáz, energiatárolás stb.) egész sorát indította - és indítja el - szerte a világon. Jelenleg 25 projektjük fut, összesen 626 megawatt energiakapacitással. Fotovoltaikus rendszereik gyors terjedése külön figyelmet érdemel: csak 2017-ben 286 megawattal növelték a kapacitást, egy év alatt ez volt az eddigi legjelentősebb növekedés. Jelenleg 15 projektjük áll építés alatt, melyek megvalósulása újabb 1.4 gigaawatt tiszta energiaforrást fog biztosítani.

"Elköteleztten küzdünk azért, hogy a világot jobb állapotban hagyjuk hátra. Évek kemény munkája után büszkék vagyunk arra, hogy elértük ezt a jelentős mérföldkövet." - mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.


Forrás: Apple

 

forrás: Apple

A rovat új hírei

Hasonló