Az Apple a legzöldebb netes vállalat

Hír

írta: Kiss Gábor
2015/06/22

Jópár éve már, hogy az Apple a környezettudatosság ösvényére lépett. A 2014-es év sikerei után a vállalat ismét első helyen végzett a Greenpeace által jegyzett "Click Clean Report" listáján.

Az Apple éveken át támadások kereszttüzében állt, többek közt a fenntarthatóság hiánya, és a környezetkárosító anyagok használata okán, egészen a néhány évvel ezelőtt bekövetkezett zöld paradigmaváltásig. A vállalat vezetése által meghatározott új útirány végül meghozta a várt eredményt.

A listán szereplő vállalatok közül egyedül az Apple érdemelte ki az AAAA-s besorolást. Ez azt jelenti, hogy a cég kitűnőre vizsgázott az energia átláthatóság, a megújuló energiahasználat, az energiaforrás-telepítés, és az energiafeldolgozás-energiahatékonyság területén. Ráadásul egyedül az Apple ért el 100%-os eredményt a "tiszta energia index" oszlopban, azaz az energiaszükségleteit kizárólag megújuló energiaforrásokból elégíti ki.

De ez még csak a jéghegy csúcsa, az idei évben ugyanis két napenergiával működő adatközponton kezdett dolgozni Írországban és Dániában, melyek 2017-ben kezdik meg működésüket, emellett két további napenergia projektet is elindított Kínában.

"Az Apple aggresszívan és elkötelezetten hajszolja a célt, hogy iCloud szolgáltatását 100%-ban megújuló energiaforrásokból lássa el, törekvésével pedig már most vezető szerepet tölt be a zöld IT szektorban." - írja a Greenpeace.

 

forrás: greenpeace.org

A rovat új hírei

Hasonló

Föld napja az Apple-nél

Az Apple „Alkalmazások a Földért” nevű kezdeményezésével - a WWF-et támogatandóan - néhány napig a természetvédelmet ...