Az Apple a RED® munkáját segíti

Hír

írta: ecolounge
2014/11/28

Az idei AIDS-világnap alkalmából az Apple támogatja a RED® munkáját az AIDS elleni küzdelemben.

A RED® és az egészségügyi szakemberek globális közössége fordulóponthoz érkezett Afrikában az AIDS ellen folytatott küzdelemben. Közös erőfeszítéseiknek köszönhetően 30 éve először közel vagyunk egy olyan generáció felnövéséhez, amelynek tagjai már egészségesen jöhetnek világra. Az AIDS-világnapon, valamint a RED® kezdeményezést támogató alkalmazásokban való vásárlás milliók jövőjére lehet hatással hosszú távon. - Olvasható az Apple.hu weboldalon.

Az Apple az AIDS-világnap alkalmából az összes hétfőn eladott termékkel a RED® munkáját támogatja oly módon, hogy az aznap eladott minden termék, tartozék és ajándékkártya utáni bevétel egy részét a Global Fund alapítványnak juttatja el az AIDS elleni küzdelem támogatására.

Ezen felül, 2014. december 7-éig minden, a (PRODUCT)RED™ kezdeményezés részeként elérhető alkalmazás vagy alkalmazásban megvásárolható termék utáni bevétel 100 százaléka szintén a Global Fundhoz kerül, támogatván az AIDS elleni munkájukat. Így pl. a világhírű Angry Birds és a The Sims is lemondanak az alapítvány javára, a november 24. és december 7. közötti Apple App Store letöltésekből befolyó bevételeikről.

A kezdetek óta több mint 275 millió dollár (PRODUCT)RED-támogatás gyűlt össze a Global Fund részére, amelyhez az Apple 2006 óta több mint 75 millió dollárral járult hozzá. A támogatás egyúttal követendő mintaként is szolgál, így várható, hogy a jövőben más, elsősorban IT vállalatok is elindítanak majd hasonló akciókat.

Részletek az Apple weboldalán.

 

forrás: apple.hu, digitalhungary.hu

A rovat új hírei

Hasonló

Föld napja az Apple-nél

Az Apple „Alkalmazások a Földért” nevű kezdeményezésével - a WWF-et támogatandóan - néhány napig a természetvédelmet ...