Motoros "aktatáska" a bringán?

Magazin

írta: Admin
2014/02/27


Szeretsz bringázni, de megesik, hogy a meredekebb útszakaszoknál elfáradsz, ezért inkább tolod a kétkerekűt? Esetleg egy idő után úgy döntesz leszállsz róla, mert tartanod kell pár percnyi pihenőt? Jó hírünk van számodra: ezentúl bicajozás közben is pihenhetsz, mert mostantól azt az elektromos ShareRoller hajtja helyetted. Amikor csak akarod.

A ShareRoller aktatáska alakú motor bármilyen egyenkerékpárra könnyedén felszerelhető. Az elülső kerékhez csatlakozik, kapcsolója a kormánymarkolatra illeszkedik, így bármikor bekepcsolhatod ha egy kis extra lendületre van szükséged. A kis motorral - pedálozás nélkül - 29 km/h sebesség érhető el.

Mik azok az 'egyenkerékpárok'?
New Yorkban már évek óta lehet ún városi bicikliket kölcsönözni. Kék színű, teljesen egyforma, alapfelszereltséggel rendelkező kerékpárokról van szó. Ezeknek a magyarországi megfelelőjük a hamarosan bevezetésre kerülő, a MOL által támogatott BuBi bringák, amelyekről korábban már írtunk.

Valóban jó ötlet
Az egységes kinézetű bringákat jól felismerhető tárolókból lehet majd elvinni, használat után pedig bármelyik másikban leadni. Az 'egyenkerékpárokban' tehát óriási lehetőség rejlik, főleg ha egy ShareRoller is a birtokunkban van. Segítségével károsanyag-kibocsátás nélkül juthatunk viszonylag gyorsan egyik pontból a másikba. Akár munkába, üzleti találkozóra, randira is gurulhatunk vele, a motor rásegítő működésének köszönhetően nem fogunk megizzadni. Az utazás után az eszköz könnyűszerrel leszerelhető, aktatáska formájának és könnyebb súlyának köszönhetően kézben is vihető.

Persze más alternatíva is van a környezettudatos közlekedésre, ilyen például a FlyKly, amely elektromágneses-lendkerekes rásegítéssel ad plusz energiát a bringának.

Ez is úgynevezett crowdfunding projekt, azaz megvalósulása annak a függvénye, hogy ötletgazdája talál-e elég rajongót, akik anyagiakkal is szponzorálják az ötlet gyakorlati létrejöttét.

Update: A projekt sikerrel zárult, a kütyü weboldala itt tekinthető meg.


Kép forrása: ShareRoller kickstarter


forrás: inhabitat.com

A rovat új hírei

Hasonló

GinzVelo hibrid tricikli

A GinzVelo névre keresztelt hibrid tricikli 160 kilométeres távot képes bejárni egyetlen feltöltéssel.

A rovat legolvasottabbjai