Gyors, akár egy autó!

Hír

2015/04/02

A RAHT Racer egy országúton is biztonsággal használható hibrid-kerékpár, amelyet pedállal kell hajtani, kétszemélyes és a végsebessége elérheti akár a 120-km/h-t is!

Ha bicajjal jár dolgozni, de szeretne időben odaérni munkahelyére, akkor a Raht Racer lehet a legjobb választás. Ez a hibrid jármű, amely lendkerék-generátora segítségével óránkénti 120 km-es végsebességgel is képes haladni, ötvözi a kerékpár szabadságát az autó sebességével és még az időjárás viszontagságaitól is megvéd. Sebességét és a hajtónyomaték nagyságát a fedélzeti számítógép segítségével követhetjük nyomon.

(Update, főszerkesztői helyreigazítás: Mivel nem fejtettük ki kellő módon a jármű működését, röviden erről a hibrid technológiáról: A pedálok csatlakoztatva vannak a lendkerék-generátorhoz, a pedálozás elektromos árammal tölti fel a rendszert. További információ a járgányról ide kattintva olvasható).

A fejlesztők a design mellett a biztonságra is nagyon odafigyeltek. Szénszálas karosszéria, fényszórók, hátsó féklámpa, biztonsági öv és légzsák... - akár egy igazi autóban.

A prototípus jelenlegi legnagyobb sebessége 120 km/h. A tervező csapat célja, hogy a további fejlesztések után megkezdjék a hibrid-jármű gyártását is, amelynek végsebessége elérheti majd akár az óránkénti 160 kilométeres sebességet is.

„Ez a jármű örökre megváltoztatja a hagyományos kerékpározás adta élményt. Gyorsan és biztonságosan haladunk és még a testmozgás része sem marad el” - olvasható a jármű honlapján. Természetesen a jármű környezettudatossága is igen fontos jellemző, hiszen zéró CO2 kibocsátásával olyannyira környezetbarát, akár egy bringa, kerékpárból pedig nagy örömünkre egyre több közlekedik Európa nagyvárosaiban is.

A fejlesztők jelenleg az egyik legnépszerűbb crowdfunder oldalon igyekeznek támogatókat szerezni a fejlesztésekhez és a továbblépéshez. Szerintünk borítékolható a sikerük!


Kép forrása: Kiskstarter videóból

 

forrás: inhabitat.com

A rovat új hírei

Hasonló

GinzVelo hibrid tricikli

A GinzVelo névre keresztelt hibrid tricikli 160 kilométeres távot képes bejárni egyetlen feltöltéssel.

FlyKly, az "okoskerék"

A FlyKly a bicikli hátsó kerekére szerelt tányér alakú, elektromos rásegítő szerkezet.