GinzVelo hibrid tricikli

Hír

írta: Kiss Gábor
2015/09/20

A GinzVelo névre keresztelt hibrid tricikli 160 kilométeres távot képes bejárni egyetlen feltöltéssel.

Peter Ginzburg Ginzvelo kapszulája használóját függetleníti az időjárás viszontagságaitól. A kis háromkerekű e-bike első- hátsó lámpákkal, index lámpákkal és visszapillantó tükrökkel is fel lett szerelve, még biztonságosabbá téve így az utazást. Alkotója reméli, hogy e-triciklije a városokban és kissebb közösségekben idővel elterjedve felváltja majd a többi közlekedési eszközt.


Az elektromos kerékpár egy 500 wattos hub motort (kerékagymotor) és egy 20 amperórás LiPo akkumulátort használ (Lipo: Lítium-polimer kiegyensúlyozottabb feszültséggörbével rendelkezik, azaz szinte a lemerülésig magas feszültséget tud tartani). A járgány egyetlen feltöltéssel - pedálozás nélkül - akár 160 kilométeres táv megtételére is képes, maximum 32 km/órás sebességgel. Pedálozással 48 km/órás sebességet is el tud érni, ezzel arányosan pedig a távolság is tovább növelhető. (Érdekesség, hogy a kerékagymotort és a LiPo akkumulátort is kezdetben a modell-autókban és repülőkben alkalmazták és alkalmazzák mind a mai napig).

A projekt Kickstarter kampány keretében kerülne megvalósításra. Eddig 18000 dollárt sikerült összegyűjteni a kitűzött 50000-ből, Peter Ginzburg és kis csapata biztosak a sikerben.

Nem ez az első ilyen projekt, melyről hírt adtunk. Itt van például a RAHT Racer hibrid jármű (mondhatni egy feltunningolt e-bike), melynek végsebessége 120 km/h.


Képek forrása: GinzVelo kickstarter kampány oldala, valamint a beágyazott videó

 

forrás: Kickstarter

A rovat új hírei

Hasonló

FlyKly, az "okoskerék"

A FlyKly a bicikli hátsó kerekére szerelt tányér alakú, elektromos rásegítő szerkezet.