Tesla: Egy hibára utaló bejelentés hatására 90 ezer autót hívtak vissza átvizsgálás céljából

Hír

írta: Kiss Gábor
2015/11/21

A Tesla eddigi fennálásának legnagyobb visszahívását jelentette be, olvasható az Automotive News oldalán. Az egyik Model S tulajdonosa jelezte az amerikai autógyárnak, hogy a biztonsági öve nem működik rendeltetésszerűen. A cég emailen keresztül értesítette a Model S tulajdonosokat a rendkívüli helyzetről. Az üzenetben a vállalat szorgalmazta, hogy a tulajdonosok lehetőleg minél hamarabb vigyék be gépjárműveiket a hozzájuk legközelebb eső központba. A visszahívás mértékét tekintve - 90 ezer autó - rekord a Tesla történetében.

A problémát egy csavar kilazulása, vagy eltörése jelentheti, amely a biztonsági öv elektromos övfeszítő rendszerével van összefüggésbe. A vállalat szakemberei szerint a tesztelés csupán pár percet vesz igénybe, és újabb néhányat, ha az alkatrészt cserélni is kellene. A Tesla legfrissebb közleménye szerint azonban az ezidáig átvizsgált 3 ezer autó közül egyiknél sem akadtak hasonló hiba nyomaira. A vállalat szóvívője közölte: "Feltételezzük, hogy a járművek biztonsági öveivel nem lesznek hasonló problémák, de elővigyázatosságból le akarjuk ellenőrizni őket. A tény, hogy egy ilyen jellegű hiba egyáltalán előfordulhatott, egyszerűen elfogadhatatlan a Tesla részéről."

A Tesla rajongók - így szerkesztőségünk is - mindenesetre töretlenül hisznek a világ leginnovatívabb márkájában, és bár a visszahívásról szóló hírek hatására a részvények 2,5 százalékot estek, a kérdéses technikai probléma minden bizonnyal nem lesz negatív hatással az egyre növekvő értékesítési mutatókra. Elég ha Elon "Vasember" Musk legutóbbi nagy bejelentésére gondolunk, miszerint a járművek hajtóegységeinek időtartamát 1 millió mérföldre kívánják emelni. A Tesla tulajdonosa egyébként nem csak az autóipart célozta meg, nemrég beszámoltunk a vállalat azon tervéről, miszerint hamarosan akkumulátorral kombinált napelemeket kívánnak a piacra dobni.


Kép forrása: Tesla Model S: Wikipedia / Steve Jurvetson

 

forrás: Automotive News, forbes.com, wikipedia.rog

A rovat új hírei

Hasonló