Egymillió mérföldes motort fejleszt a Tesla

Hír

2015/11/15

A Tesla folyamatosan fejleszti hajtóegységei üzemképességének időtartamát. A jelenlegi cél: 1 millió mérföld.

Az utóbbi időben a Tesláról annak kapcsán hallhattunk, hogy bemutatta új crossoverjét, a Model X-et, Elon Musk pedig nemrégiben azzal borzolta a kedélyeket egy interjúban, hogy bombázná a Marsot terraformálás céljából.

Az elektromosautó-óriás háza táján sosem áll meg az élet: most épp hajtóegységük üzemképességét akarják az eddigi 200 ezer mérföldről (kb. 321 868 km) 1 millió mérföldre (kb. 1 610 000 km) növelni. Ha sikerül elérniük ambíciózus céljukat, az egy újabb érv lesz az elektromos autók mellett, szemben benzines társaikkal.

Elon Musk a következőket mondta terveikről: - A meghajtóegység üzemképességének céltávolságát 200 ezer mérföldről 1 millióra növeljük. Tulajdonképpen olyan motort akarunk építeni, ami soha nem használódik el, és szerintem jól haladunk efelé. Kitűnő meghajtóegységeket készítettünk az utóbbi hónapktól kezdve mostanáig.

Musk ugyanakkor azt is beismerte, hogy bár korábban adódtak problémák a hajtóegységekkel, ezeket mostanra megoldották. Ezért is emelhették fel tavaly a Model S hajtóegységeinek garanciáját 8 évre, amennyi az akkumulátorcsomagra is jár. Ez egyúttal visszamenőleg is érvényes az eddig készült összes Model S-re. – Ha valóban hiszünk abban, hogy az elektromos motorok alapvetően megbízhatóbbak, mint benzines társaik, akkor ezt kell tükröznie a garanciával kapcsolatos irányelveinknek is.

Íme egy videó arról, hogyan készülnek a Tesla hajtóegységei.


Kép forrása: WikipediaAlison Cassidy

 

A rovat új hírei

Hasonló