A Tesla rengeteg elektromos autó töltőállomást épített

Hír

írta: Kiss Gábor
2015/12/06

2014 és 2015 szeptembere között a Tesla összesen 858 új töltőpontot húzott fel szerte az Egyesült Államokban.

Az állomások szinte mindegyike úgynevezett "destination charging" (célállomás töltő), melyek hosszabb töltési lehetőséget kínálnak, így ezt a rendszert hotelek, éttermek és boltok környezetében építették ki.

Persze néhány szupertöltő (supercharger) is kiépítésre került a legforgalmasabb utak közvetlen közelében: Ezek a Tesla legerősebb és leggyorsabb töltőállomásai (körülbelül 30-40 perc alatt képesek az autó teljes feltöltésére). A vállalat zöld elköteleződését mutatja, hogy ezek a szuperöltők kizárólag megújuló energiaforrásokat hasznosítanak. Ráadásul használatuk ingyenes.

A Plugshare adatai szerint, 2014 és 2015 szeptembere között a Tesla összesen 858 új töltőpontot húzott fel szerte az Egyesült Államokban. Elsődlegesen a "célállomás töltők" számát növelték, melyek a Tesla összes töltőállomásának 83%-át teszik ki.

Ez egyfajta felkészülés lehet a Tesla Model 3 2017-es piaci megjelenésére, mely új, kibővült célközönséget fog megszólítani: míg a Tesla Model S jelenlegi ára Nagy-Britanniában (alapfelszereltséggel, hátsókerék-meghajtással) ~23.860.000 Ft-ba kerül, addig a Model 3 - a Tesla elnöke, Elon Musk ígérete szerint - nem kerül majd 35.000 dollárnál többe (~10.250.000 Ft).

 

A rovat új hírei

Hasonló

James Bond is elektromos autóba ül

Elektromos autót fog vezetni James Bond a legújabb filmjében, hogy kidomborítsák a brit titkos ügynök környezetbarát karakterét - ...