Hamarosan jön a teljesen fenntartható LEGO-csomagolás

Hír

írta: ecolounge
2018/04/27

A vállalat céljai között szerepel, hogy az összes műanyagcsomagolást újrahasznosított vagy fenntartható forrásból származó anyagokkal helyettesítse.

A LEGO számos, példaértékű lépést tesz a fenntarthatóság felé. A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy piacra kerültek a növényi alapú LEGO-növények, most pedig a csomagolást érintő változtatásokra készülnek. A cég 2015-ben jelentette be, hogy 2030-ra mind a legókockákhoz, mind a csomagolásokhoz 100%-ban fenntartható alapanyagokat szeretne használni, nemrégiben pedig arról adtak ki tájékoztást, hogy a csomagolásaikat már 2025-re lecserélnék. 2014 júniusa óta a LEGO-dobozok újrahasznosítható, fenntartható forrásból származó kartonból készülnek és a Felelős Erdőgazdálkodási Tanács® (Forest Stewardship Council - "FSC") tanúsítványával vannak ellátva. Méretük is optimalizált, így gyártásukhoz a korábbi évekhez képest átlagosan 14 százalékkal kevesebb papírt használnak fel.

Tim Brooks, a LEGO csoport Környezetvédelmi Felelősségvállalás-részlegének alelnöke elmondta: - Planet Promise (Ígéret a bolygónak) elnevezésű kezdeményezésünkben ígéretet tettünk arra, hogy megtesszük, ami tőlünk telik a bolygó védelmében, mert szeretnénk megőrizni azt a következő generációknak. A fenntartható csomagolás része az ígéret teljesítésének. Ezzel ugyanakkor elismerjük, hogy minél előbb meg kell találnunk a jobb csomagolási megoldásokat. Az elmúlt három évben sokat fejlődtünk ezen a téren, de még mindig vár ránk munka.

A LEGO-kockákat úgy tervezték, hogy a vásárlók újra és újra használják őket és továbbadják generációról generációra. A csomagolást azonban nem mindenki tartja meg, a felhasznált műanyagok egy része csak egyszer használatos. A LEGO ezen szeretne változtatni. - 2025-re szeretnénk elérni, hogy a LEGO-csomagolások egyetlen része se kössön ki a szeméttelepen. A csomagolás megújuló vagy újrahasznosított anyagokból készül majd, ezzel is segítve a vásárlókat az újrahasznosításban. – tette hozzá Tim Brooks.

 

forrás: lego.com

A rovat új hírei