A jövő farmja 2. Kétrészes cikksorozatunk második cikkében a permakultúráról, az erdőkertekről írunk.
Az ózonlyuk elérte a maximumot Szeptember 26-án érte el idei legnagyobb kiterjedését az Antarktisz feletti szezonális ózonlyuk.
Zöld termékek és a fogyasztói magatartás A fejlett országok fogyasztói társadalmainak nagy része jövedelmét ritkán fordítja környezetbarát termékekre.
Ökoindustria Nagydíj A Prinzhorn Csoport magyarországi vállalatai nyerték el az Ökoindustria Nagydíjat.
Elszíneződéssel védekezik egy csigafaj Bőrének elszíneződésével védekezik a ragadozók és az ibolyántúli sugárzás ellen egy Európa-szerte elterjedt édesvízi ...
Méhpusztulás világszerte A méhek pusztulása több mint húsz éve drasztikus méreteket ölt világszerte. De vajon miért?
Nyugat-nílusi láz Magyarországon Magyarországon az idén eddig egy nyugat-nílusi lázzal fertőzött beteget regisztráltak.
Zöldebb Grönland 2100-ig A legfrissebb tanulmány az eddigieknél pontosabb képet nyújt a jövőről. A zöldüléshez immáron évszámot is rendel.
Hány embert bír még el Földünk? Egyre súlyosabb demográfiai problémákkal kell megküzdenie a Föld lakosságának.
Hulladékművészet az építészetben: Szálloda szemétből Nem csupán lakóházak, de szálloda és kávézó is készült már kizárólag hulladék felhasználásával.
Hogy készül a chips? Többek közt erre a kérdésre is választ kapunk az OzoneNetwork tévé saját gyártású sorozatában.