Cipő és ökológia – mit viseljünk a bolygó védelme érdekében?

Hír

2021/06/19

A divatot sokan kedvelik. Azonban, hogy minimalizáljuk az ökológiai lábnyomunkat mindenképpen nagyon fontos, hogy környezetbarát és fenntartható termékeket használjunk. Ez természetesen a ruházatra és a cipőkre is vonatkozik, éppúgy, mint a bevásárlótáskára, vagy olyan műanyag termékekre, amelyek csak károsítják a környezetet, hiszen nehezen bomlanak le, a lebomlásuk során pedig káros, mérgező anyagok kerülnek a légtérbe. Bemutatjuk, hogy milyen cipőket is viseljünk a bolygónk védelme érdekében.

A divat hatása az emberekre és a környezetre

A divat, hatással van az emberekre. A trendek határozzák meg az öltözködésünket, formálnak bennünket és a trend is segít nekünk kialakítani a személyes stílusunkat és a mindennapi megjelenésünket. A divatnak nem csak ebben van kiemelkedő szerepe, hanem a környezetre is nagy hatással van. Az utóbbi években egyre nagyobb szerepe van a fenntartható divatnak. Egyre több cég és vállalat csatlakozik a kampányhoz, és a megmozdulás már konkrét termékekben is megmutatkozik.

A fenntartható vagy öko divat voltaképpen azt jelenti, hogy a divatipar is egyre nagyobb felelősséget vállal a környezetvédelemért, a bolygó megmentéséért, amely nem pusztán társadalmi, hanem globális kérdés, az egész világon mindenkinek érdeke, hogy egy élhetőbb világot teremtsünk, hogy megmentsük a bolygónkat. A fenntartható divat azt is jelenti, hogy a különböző ruházati termékeket és cipőket olyan anyagokból gyártják, amelyek szintén a bolygó védelmét szolgálják.

 

Hogyan védjük a környezetet a cipőkkel?

A hagyományos cipők egyrészt sokféle anyagból készülnek, másrészt nagy mennyiségben tartalmaznak műanyagot, amely nem bomlik le, viszont halmozódik és károsítja a környezetet, a talajt, a vizeket. Nem mellesleg ezeknek a cipőknek a gyártása során is sok káros anyagot jut a levegőbe, ami nem csak magát a környezetet károsítja, hanem az ember egészségére is negatívan hatással van. Az ökológiai, vagy fenntartható cipők javarészt természetes anyagokból készülnek, és a gyártási folyamat, a feldolgozás, a szállítás során is próbálnak a fenntarthatóság elveire koncentrálni.

Mi az az öko bőr?

Az ekológikus, vagy öko bőrből készült cipők is a fenntarthatóság jegyében születtek. Míg a valódi bőr előállítása több lépésből áll és egy költséges folyamat, addig az öko bőr környezetbarát módon, környezetkímélő technológiával előállított bőr. Az öko bőrből készült cipők szellősek, erősek, könnyen kezelhetők és nagyon sokféle színben elérhetők. A legtöbb bakancs az ecipo.hu oldalon szintén ekológikus bőrből készült.

 

Miért viseljünk öko bőrből készült bakancsot?

Az egyik érv az, hogy szinte ugyanúgy néznek ki, mint a valódi bőrből készült lábbelik. Az öko bőr nagyon jó légáteresztő képességgel és vízálló tulajdonsággal rendelkezik. Egy öko bőrből készült bakancs hihetetlenül kényelmes, puha és meleg. Az öko bőr bakancs gyártása a fenntarthatóság jegyében történik, vagyis minden környezetvédelmi szempontnak megfelel.

Ha te is szeretnél ilyen anyagból készült cipőt, bakancsot vásárolni, és tudni szeretnéd, hogyan viseld ezeket a lábbeliket nőiesen, csak kattints a https://blog.ecipo.hu/noi-bakancsok-hogyan-hordjuk-oket-noiesen/ oldalra.


Képek forrása: 1. unsplash.com / Tanya Pro; 2. pexels.com / Jessica Lewis

A rovat új hírei

Hasonló

Cipő szegény gyermekeknek

Kenton Lee adományozási céllal tervezett szandáljával a cipő "luxusa" végre eljut a szegény országokba.