Már csak 7000 kilométer hiányzik! - Virtuális sétával gyűjtenek a fogyatékkal élők számára

Hír

írta: MTI
2019/03/30

Már alig hétezer kilométer hiányzik ahhoz, hogy a Liferay Hungary csapata Föld-kerülő virtuális sétája végéhez érjen és ezzel támogassa a Kézenfogva Alapítványt. A tavaly tavasszal indult mozgalomban négymillió forintot gyűjtenek össze a fogyatékos emberek munkavállalásának támogatására.

2018 áprilisában indultak virtuális világkörüli túrára az IT-óriás munkatársai, mégpedig úgy, hogy a konkrét lépéseket Budapesten teszik meg. Húsz programozó állt össze és vállalta, hogy ahová csak lehet, gyalog közlekedik és többet mozog majd, mint korábban. Kerülik a liftet, tömegközlekedés és autózás helyett sétálnak, hétvégeken pedig túrákat szerveznek. Lépéseiket lépésszámlálókkal követik és így gyalogolnak le együttesen 40.075 km-t, ami éppen annyi, mintha megkerülnék a Földet.

Minden megtett kilométerrel konkrét adományt gyűjtenek: a virtuális világkörüli sétával 4 millió 75 ezer forintot szeretnének gyűjteni fogyatékos fiataloknak egy év alatt. Az adomány egyrészt egy jótékonysági honlapon keresztül, másrészt rendszeres események szervezésével, harmadrészt a Liferay támogatásával gyűjtik össze. Egy világtérképen folyamatosan mutatják merre járnak virtuálisan, így egészen olyan, mintha mi is éppen Afrika vagy Ausztrália gyalogútjait koptatnánk.

Jelenleg a csendes-óceáni szigetvilágban járnak, a következő néhány ezer kilométert Japánon és Szibérián keresztül teszik meg. Az elmúlt egy évben több olyan ingyenes rendezvényt szerveztek, amely során hivatásos utazók meséltek élményeikről Dél-Amerikától Afrikán át Szibériáig. Mindig éppen arról a kontinensről tartanak élménybeszámolót, ahol virtuálisan jár a Liferay csapata, így nemcsak a támogatásra, hanem a valós utazásra is kedvet kapnak az érdeklődők. A rendezvényről további információ itt érhető el: https://www.meetup.com/Liferay-Hungary-Journey/

A Liferay egy olyan nyílt forráskódú portál-keretrendszer, amely hozzásegíti a vállalatokat ahhoz, hogy növelhessék a webről és mobileszközökről elérhető szolgáltatásaik digitális élményeit.
Az open source technológiának köszönhetően megbízhatóbb, innovatívabb és biztonságosabb megoldások jöhetnek létre. A Liferay cégcsoport küldetése, hogy pozitív lábnyomot hagyjon a világban az üzlet és a technológia ötvözésével.
A Liferay csoport megoldásait már több száz pénzügyi, egészségügyi, kormányzati, biztosítási, kiskereskedelmi és gyártási szervezet használja. A 2004-ben bejegyzett amerikai központú Liferay, Inc. 18 irodával működik 15 országban, s mintegy 110 partnerrel dolgozik 40 országban. A Liferay Hungary magyar képviseletet 2010-ben nyitották meg.

„Számomra mindig is fontos volt a testmozgás és az egészséges életmód, azonban eddig ezzel csak magamnak tettem jót. A Liferay Journey-nek köszönhetően azonban másoknak is segíthetek! Több mint 3500 km-t, azaz egy grönlandnyi távolságot sétáltam, mióta részt veszek a kezdeményezésben. A séta hatására nem csak hogy kevesebbet költök bérletre, hanem áprilisban tervezem életem első félmaratonját futni. Büszke vagyok, hogy a csapat részese lehetek és arra, hogy a cég víziója nem csupán egy hangzatos plakát a falon, hanem ezzel az összefogással valóban segítünk és hatással vagyunk mások életére.” – mondja Bozóki Dominika, a Liferay Journey főszervezője.

A Kézenfogva Alapítvány oldalán bárki követheti, merre jár éppen a csapat és támogathatja is az ügyet.

További információ: http://kezenfogvamozdulunk.hu/liferay-hungary/

Facebook: https://www.facebook.com/liferayjourney/


Kép forrása: pexels.com / Szerző: Alex Tim

A rovat új hírei

Hasonló

13 hazai túraútvonal

Itt a jó idő és nem tudod hogyan szabadulj ki a természetbe? Íme néhány kiránduló útvonal.