12 város indult a díjért

Hír

2013/11/16

Nemcsak a környezetvédelmi -, de a kommunikációs szakembereket is érdeklő hír érkezett Brüsszelből: Lezárult az „Európa Zöld Fővárosa 2016” díjra történő jelentkezés. 11 országból 12 város pályázik.

Legutóbb nyolc város szállt ringbe a 2015. évi Európa Zöld Fővárosa címért, amelyet ez évben Bristol nyert el.

Az „Európa Zöld Fővárosa 2016” díjra most a következő városok pályáznak: Dąbrowa Górnicza (Lengyelország), Essen (Németország), Lárisza (Görögország), Ljubljana (Szlovénia), Nijmegen (Hollandia), Oslo (Norvégia), Reggio Emilia (Olaszország ), Santander (Spanyolország), Tours (Franciaország), Umeå (Svédország), Zaragoza (Spanyolország), Pitești (Románia).

Janez Potočnik, az EU környezetvédelmi biztosaJanez Potočnik, az EU környezetvédelmi biztosa a következőket nyilatkozta: „Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen sok város pályázik az Európa Zöld Fővárosa díjra. Ez is mutatja, hogy az európai városok számára mennyire fontos a polgáraik életminőségének javítása és a környezet megóvása. Az Európa Zöld Fővárosa díj kezdeményezése lehetőséget teremt a bevált gyakorlatok és az elképzelések megosztására, valamint arra, hogy egy város példát mutasson a többinek. Valamennyi jelentkezőnek sok sikert kívánok a 2016. évi pályázathoz!”

A teljes cikk elolvasható partnerünk, a CCO weboldalán.

 

forrás: CCO

A rovat új hírei

Hasonló