Föld napja az Apple-nél

Hír

írta: ecolounge
2016/04/23

Az Apple „Alkalmazások a Földért” nevű kezdeményezésével - a WWF-et támogatandóan - néhány napig a természetvédelmet népszerűsíti.

Az Apple az idei Föld napjára is egy természetvédelmi kezdeményezéssel készült. Míg tavaly ilyenkor a kínai erdők védelme került aktivitásuk középpontjába, idén a WWF-el szövetkeztek és online áruházukat a környezet szolgálatába állították: amellett, hogy a dizájnt zöldebbre váltották, a felhasználók bizonyos alkalmazások letöltésével a WWF-et támogathatják. A kampány április 24-ig tart, eddig az egyes alkalmazások letöltéséből származó minden bevétel a WWF természetvédelmi szervezetéhez kerül.

A vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) keretében az Apple egyébként nem csak a környezet védelméhez igyekszik hozzájárulni évről évre. Többek közt az AIDS elleni küzdelemből is kiveszi részét a RED® munkáját támogatván. Erről itt olvashat.

A kezdeményezésben résztvevő 27 alkalmazás között szerepel többek között az Angry Birds 2, a Hearthstone, a VSCO és a Trivia Crack. Az applikációk közül többet is az alkalomhoz illően frissítettek, a VSCO kamera például olyan beállítással bővül, mely kimondottan tájkép és természetfotózásra optimális. Az Angry Birds új színtérrel bővül, melynek témája az óceán védelme.

Emellett elkészült a WWF Together (WWF Együtt) nevű alkalmazás, melyen keresztül változatos természetvédelmi témákban gyönyörködhetnek a felhasználók: különböző, egzotikus állatfajokkal ismerkedhetnek, illetve körbenézhetnek a Földön a 360 fokos panorámaképpel. Több információ a WWF és az Apple honlapján található.

 

forrás: apple.com, WWF, macrumors.com

A rovat új hírei

Hasonló

Gyermekmunka a 21. században

A munkára kényszerült (5-17 éves életkor közötti) gyermekek száma világszerte a 200 millió főt is meghaladja.