Dolmányos varjúkat is megfigyelhetünk

Hír

írta: Admin
2014/05/06

Élőben követhetik nyomon az érdeklődők egy Budapesten élő dolmányosvarjú-fészekalj életét az interneten. A weboldalon további madarak életébe is betekinthetnek a látogatók.

A Természetfilm.hu és a Filmdzsungel közös kezdeményezése - az Élő adás program - keretében éjjel-nappal üzemelő, nagyfelbontású kamerával szerelték fel az Erzsébet-híd budai hídfőjénél található fészekaljat a Főkert munkatársai segítségével.

A dolmányos varjú nem védett, és az utóbbi években Budapesten különösen elszaporodtak. A leleményes madarak az emberek által eldobált szemetet éppúgy összeszedik, mint a környező parkokban fészkelő énekesmadarak fiókáit. A természetfilmesek reményei szerint sikerül olyan felvételeket készíteniük, amelyekből kiderül, hogy mivel etetik a városlakó varjak a fészekaljat - közölte a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely.

A Természetfilm.hu természetvédelmi szervezetek partnereként több fajmegőrzési programban vesz részt, ezen belül veszélyeztetett fajok fészkének bekamerázásában.

Az adás ide kattintva érhető el. A weboldalon más madarak - így például rétisas és vörösvércse - életébe is betekinthetnek az érdeklődők.


Kép forrása / Szerző: Francisco M. Marzoa

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Téli madáretetés

A madarak etetése akár egy ablakpárkány alatti muskátlis láda „funkcióváltásával” is megoldható.