Donald Trumpról nevezték el ezt a molylepkét

Hír

írta: ecolounge
2017/01/20

Egy különleges "hajviseletű", apró molylepke lett az első élőlény, amely Donald Trump megválasztott amerikai elnökről kapta a nevét.

A Neopalpa donaldtrumpi nevű állatot Vazrick Nazari kanadai kutató fedezte fel Kaliforniában. Nevét a fejét borító jellegzetes, aranyszínű pikkelyekről kapta, melyek feltűnően emlékeztetnek az Egyesült Államok leendő elnökének elhíresült hajviseletére.

Az apró, mindössze egy centiméteres szárnyfesztávolságú állat Kalifornia déli részén és Mexikó Baja California nevű államában honos.

Nazari elmondta, reméli, hogy a névadás arra inspirálja Tumpot, hogy hivatali ideje alatt előtérbe helyezze az ökológiai problémákat. "Remélem, hogy az elnöknél az ilyen törékeny amerikai ökoszisztémák védelme kiemelt prioritást élvez majd. Ezekben az ökoszisztémákban sok felfedezetlen és nem regisztrált faj él, és meg kell őrizni őket az eljövendő generációk számára" - fogalmazott a kutató.

Barack Obamáról elnöksége idején kilenc állatfajt neveztek el, de persze nem Ő az egyetlen, hiszen évről évre számos hírességről neveznek el élőlényeket, ami egyúttal a tisztelet egyik kifejezőeszköze is. Például Mick Jagger-ről mocsárlakó őslényt, míg David Attenborough-ról szöcskét neveztek el, de említhetnénk Paul McCartney tulipánját, és persze létezik a vízben élő Yoda, és a fákon ücsörgő Skywalker Gibbon is.

 

forrás: MTI, BBC

A rovat új hírei

Hasonló