Így készül az elektromos Trabant

Magazin

2015/11/19


A német cég elszántan zöldítené a régi autókat. Kérdés persze, hogy lesz-e rá kereslet.

A német ReeVOLT! nevű cég, mely az energiatudatosságot tűzte zászlajára, azzal az első hallásra talán kissé meglepő ötlettel állt elő, hogy a manapság már leginkább csak a rajongók garázsában fellehető Trabantot elektromosítja.

A cég eCycling nevű koncepciója mögött a pazarlás megakadályozásának és az erőforrások megőrzésének szándéka húzódik. E gondolat mentén szeretnének minél több régi, és persze környezetszennyező autót "újrahasznosítani", vagyis a korszerű, környezetbarát követelményeknek megfelelővé varázsolni. Ebben az úgynevezett eCycling-készlet van segítségükre, mely többek között egy elektromos motort és töltőt tartalmaz, míg a lithium-polimer akkumulátor külön megvásárolható vagy bérelhető. A szett segítségével bárki átalakíttathatja régi, ám szívéhez nőtt autóját.

Ökotrabant, ökobogárhátú és társaik: A régi járművek előnye a cég szerint, hogy könnyűek, és kisebb méretüknél, valamint limitált sebességüknél fogva remekül illeszkednek a városi közlekedéshez. Az első átalakított példány egy bogárhátú volt, és a csapat azon dolgozik, hogy minél többféle retrojármű átszereléséhez alkalmas készletet gyártson. Kellőképp figyelemfelkeltő alanynak bizonyult a Trabant is, mely körülbelül 100 km-t képes megtenni egy töltéssel, maximális sebessége nagyjából 110 km / óra, az elemkapacitása 11kWh, 5 és fél óra alatt tölthető fel.

A legtöbb autószerelő-műhelyben körülbelül két nap alatt elvégezhető az átalakítás, melyhez képes használati útmutatót is mellékel a cég.

 

forrás: reevolt.de, bloomberg.com
Átalakítatná “ökossá” a régi autóját?

A rovat új hírei

Hasonló

A rovat legolvasottabbjai