Kétszeres Emmy-díjas A mi bolygónk című sorozat!

Hír

2019/09/18

Két kategóriában is nyert A mi bolygónk című természetfilm-sorozat az idei Emmy-díjátadón. A Silverback Films által a WWF-fel együttműködésben készített sorozattól a világ legnagyobb természetvédelmi civil szervezete azt reméli, hozzájárul ahhoz, hogy az emberek észrevegyék maguk körül a természet értékeit, és aktívan tegyenek megőrzésük érdekében.

A kreatív, technikai Emmy-díjátadót – az Emmy-díjak szeptember 22-i átadását megelőzően – hétvégén rendezték meg Los Angelesben. A WWF-fel együttműködésben készült, mérföldkőnek számító természetfilm-sorozat, A mi bolygónk két díjat is bezsebelt az eseményen: a „Legjobb dokumentum- vagy nem-fikciós sorozat”, valamint a „Legjobb narráció” kategóriában is nyert a Netflixen látható sorozat. Utóbbival Sir David Attenborough-t díjazták a One Planet című nyitóepizód narrációjáért.

Kritikus időszakban érkezett meg a képernyőkre A mi bolygónk, természeti értékeink ugyanis világszerte veszélyben vannak: a WWF 2018-as Élő Bolygó Jelentése szerint 1970 és 2014 között a gerinces fajok populációi 60 százalékkal csökkentek – ez kevesebb, mint egy emberi élet. A sorozat amellett, hogy megmutatja nekünk ezt a rendkívüli helyet, amelyet otthonunknak hívunk, nem rejti véka alá azt sem, miért van szükség azonnali cselekvésre, hogy megmentsük bolygónkat és saját magunkat a természetkárosító emberi tevékenységektől.

A mi bolygónk egyes részei olyan varázslatos tájakra kalauzolják el a nézőt, mint a sekély és nyílt tengerek, zord hegyvidékek, hideg sarkvidékek, sűrű erdők és buja dzsungelek, forró sivatagok, füves puszták és vizesélőhelyek – érdekesség, hogy az utóbbi kettőhöz Magyarországon is vettek fel jeleneteket. A sorozatban olyan jelenségeket is láthatunk, amelyeket korábban sosem filmeztek még le: ilyen a paradicsommadarak bonyolult násztánca vagy a rozmárok megrendítő mélybe zuhanása az oroszországi sarkvidéken.

Colin Butfield, a WWF Egyesült Királyság vezérigazgatója és a sorozat természetvédelmi tanácsadója így fogalmazott: "Mi vagyunk az első generáció, aki tisztában van azzal, hogy mit teszünk a bolygónkkal, és az utolsó, aki tehet érte valamit. Ha világszerte hallatjuk a hangunkat, és kiállunk amellett, hogy a Földet meg kell óvnunk, akkor a vezetőinknek nem lesz más választása, mint meghallani minket. Reméljük, hogy A Mi Bolygónk egy mérföldkőnek számító párbeszédet fog elindítani egyetlen otthonunkról, amelyen valamennyien osztozunk."


Képek forrása: 1. flickr.com/ITU Pictures; 2. WWF Magyarország

forrás: WWF Magyarország

A rovat új hírei

Hasonló