Faültetési akciót indít a Soproni Egyetem - Minden elsős hallgató után egy facsemete!

Hír

írta: MTI
2021/01/22

A Soproni Egyetem (SOE)nagyszerű kezdeményezést indított: ezek után minden évben, a tanulmányaikat ősszel megkezdő valamennyi elsős hallgatója után egy-egy facsemetét ültet el Sopronban és a város környékén. Mindez évente több mint ezer fát jelent.

Ezen felül a tanulmányaikat megkezdő évfolyamok is saját fát fognak ültetni az egyetem vagy a város frekventált területein.

A kezdeményezés révén évente több mint ezer fát ültetnek majd el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. segítségével, így néhány év múlva az erdővel borított területek nagysága növekszik hazánkban - írták.

A faültetési program összhangban van az Agrárminisztérium által 2019-ben indított Országfásítási programmal.

A Soproni Egyetem elkötelezett a fenntartható, környezetbarát működés mellett, amely az egyetem négy karán a kutatásokban és az oktatott tantárgyakban is nagy hangsúlyt kap.

Az erdőterületek bővítése kiemelten fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben, a fásítás a világon a leghatékonyabb, ember által véghezvihető szén-dioxid-megkötő tevékenység - áll a közleményben, amelyben arra is emlékeztetnek, hogy a SOE idén felkerült a legzöldebb, környezettudatos egyetemek világranglistájára, a Green Metric rangsorba.

A közlemény idézi Tóth Bálintot, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnökét, aki szerint a programmal nem csak a zöldterületek növeléséhez járulnak hozzá, hanem hűek maradnak az egyetem értékrendjéhez is.


Képek forrása: 1. pixabay.com / Nico Wall; 2. commons.wikimedia.org / Wyx Wiki


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

UV-védelemben a juharfa az első!

Ha szeretnénk olyan fákat ültetni, amik hatásosan védenek minket a Napból érkező káros ultraibolya sugárzástól, érdemes a ...