Ötszáz facsemete talált gazdára a 22. kerületben

Hír

2021/10/19

Hétvégén ötszáz ember vihette haza boldogan a facsemetét, amelyet a 10 millió Fa Alapítvány programjában kapott. A helyi lakosok ingyenesen juthattak a fákhoz, csak regisztrálniuk kellett.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza még idén tavasszal ajánlott fel 700 fát Budafok-Tétény zöldítésére. A fák egy részét közterületre ültetik folyamatosan, október második hétvégéjén például 23 fát ültettek el lelkes önkéntesek. A fák másik részét intézményeknek ajánlják fel, a fennmaradó része pedig a kerületi lakosokhoz került magánkerti ültetésre.

„Október 6-ától regisztrálhattak az érdeklődők a fákra. Nagy öröm volt számunkra, hogy néhány nap alatt gyakorlatilag az összes facsemetét lefoglalták. A legnagyobb sikere a Tűzvörös juharnak és a Szomolyai cseresznyének volt” - mondta el Hervai Franciska a 10 millió Fa Alapítvány főkoordinátora – „A 10 millió Fa Alapítvány minden facsemete mellé egy faültetési kisokost is adott ajándékba, hogy ezzel is segítsük a szakszerű kiültetést. Bízom benne, hogy az összes fa jó helyre került és sokáig biztosítja majd a tiszta levegőt és az árnyat a budafoki és budatétényi embereknek.”

Százhúsz darab Tűzvörös juhart, száz darab Virágos kőrist, száz darab Szomolyai cseresznyét, száz darab Bosc Kobak körtét és 80 darab Törökmogyorót osztottak szét. A boldog tulajdonosok nagy része azóta már el is ültette a fát, folyamatosan küldik a képeket az alapítványnak.

"Örülök, hogy ilyen sok embernek tudtunk örömet okozni és egy kicsit hozzájárulhatunk Budafok-Tétény további zöldítéséhez. Egyúttal kárpótolni is szeretnénk a kerület lakosait azokért a vadon nőtt fákért, amelyeket pár éve a területünk tereprendezésekor el kellett távolítani – mondta el Nagy Krisztina, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza szóvivője. – Több értékes programot tervezünk még a kerületben, bízom benne, hogy azoknak is hasonló sikere lesz.”

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza egy közel 200 éves keresztény felekezet, mely több, mint 16,5 millió tagot számlál szerte a világon. Bár az Egyház az Amerikai Egyesült Államokban került megalapításra, mára már több tagja él Észak-Amerikán kívül, mint azon belül. Magyarországon az Egyház első gyülekezetét 1901-ben szervezték meg, jelenleg mintegy 5200 tag tartozik hazánkban ehhez a valláshoz az országszerte működő 22 gyülekezetben.


Képek forrása: Emerald PR


A rovat új hírei

Hasonló