Nyolcszáz nagyméretű fát adományozott Budafok-Téténynek egy egyház - Egy éven keresztül ültették a fákat

Hír

2022/05/17

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza 800 fát adományozott Budapest 22. kerületének. A projekt lebonyolításában az ország egyik legismertebb zöld civil szervezete, a 10 millió Fa Alapítvány segített, az ültetések tavaly tavasztól mostanáig tartottak.

A 3-5 méteres facsemetékből 178 darabot közterületre ültettek, 122 darabot intézmények kaptak, köztük bölcsődék, óvodák és iskolák. Az első fát tavaly májusban ültették el, az utolsót pedig idén áprilisban. Ötszáz fát a 22. kerületi lakosoknak osztottak ki 2021 őszén: 120 tűzvörös juhart, 100 virágos kőrist, 100 szomolyai cseresznyét, 100 bosc kobak körtét és 80 törökmogyorót.

Az egyház nemcsak a faültetés költségeit finanszírozta – mintegy 30 millió forint értékben – hanem tevékenyen részt vett az ültetésekben is, helyi önkéntesek és misszionáriusok is rendszeresen csatlakoztak a 10 millió Fa Alapítvány szakembereihez.

„A 10 millió Fa Alapítvány történetében és országos szinten is kimagasló adományt adott az Egyház” – mondta el Hervai Franciska a 10 millió Fa Alapítvány főkoordinátora és a 22. kerületi csoport vezetője. – „Külön öröm, hogy nemcsak az utcákra, terekre és intézményekhez tudtunk fákat ültetni, de többszáz darabot a saját kertjükben ültethettek el a kerületiek.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hozzájárulhattunk Budafok-Tétény további zöldítéséhez és bízunk benne, hogy más budapesti kerületekben is lesz alkalmunk hasonló együttműködésre” – mondta el Nagy Krisztina, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza szóvivője. – „Egyházunk a jövőben is igyekezni fog aktív szerepet vállalni a közösségek életében.”


Kép forrása: Emerald PR

A rovat új hírei

Hasonló