Mostantól nem megy nélküled!

Hír

írta: WWF
2014/03/04

Ütött a Föld Órája! Jelenleg ugyanis 1,5 Földre lenne szükség az emberiség szükségleteinek kielégítéséhez, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég. A magyar lakosság fogyasztása 30%-kal haladja meg hazánk biokapacitását, ezért a WWF sem tétlenkedik. Ne habozz, mert mostantól nem megy nélküled! Csatlakozz a világ legnagyobb civil önkéntes akciójához, a WWF Föld Órájához, és regisztrálj a foldoraja.hu weboldalon!

Az emberiség igényei jócskán meghaladják Földünk eltartóképességét, ugyanis közel 40 éve több erőforrást használunk fel, mint amennyit a bolygó biztosítani tud. Jelenleg 1,5 Földre lenne szükségünk, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég a világnépesség szükségleteinek kielégítésére. Magyarország fogyasztása 30%-kal több, mint amennyi erőforrás hazánkban rendelkezésünkre áll. Éppen ezért mostantól nem megy nélküled, ha meg akarjuk állítani a túlfogyasztás és az éghajlatváltozás negatív folyamatát!

A WWF ezekre a problémákra hívja fel a figyelmet a világ legnagyobb civil önkéntes akciójával, a WWF Föld Órájával. Idén a WWF Magyarország energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdít. Te fenntartható módon élsz? Vizsgáld meg saját fogyasztásod és ökológiai lábnyomod!

Ha már a tudatos fogyasztók táborát erősíted, vagy ha szeretnél változtatni az életmódodon, kapcsold le Te is a fényeket otthonodban március 29-én 20 óra 30 perckor egy órára! Mostantól nem megy nélküled, ugyanis ütött a Föld Órája! Mutass példát, és hívd fel a figyelmet a fenntarthatóságra! Csatlakozz Te is a globális kezdeményezéshez, és regisztrálj a foldoraja.hu weboldalon!

A regisztrálók között a WWF kisorsol 3 szerencsést, akik otthon-zöldítést nyernek.

A 2014-es WWF Föld Órája támogatói a Coca-Cola Magyarország, az Allianz Hungária Zrt. és a Samsung Electronics Magyar Zrt. A kampány kiemelt médiatámogatói a National Geographic Magyarország magazin, a köpönyeg.hu, a Pesti Est és az est.hu.

WWF Magyarország az energiatakarékos és környezetbarát LED fényforrásokat, amivel hosszú távon energiát takaríthatunk meg, a Samsung Electronics Magyar Zrt. jóvoltából sorsolja ki.

 

forrás: WWF

A rovat új hírei

Hasonló

Mennyi marad Földünkből?

Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 19-én elérkeztünk a globális túlfogyasztás napjához.