Egy este Jane Goodall társaságában, a beszélgetőpartner: Frei Tamás

Hír

2018/04/01

Hol találkozik a csimpánzkutató és az üzletember értékrendje? - Május 17-én kiderül!

Dr. Jane Goodall – elismert főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet – Afrikában, természetes környezetükben figyelte meg a csimpánzokat, akik idővel elfogadták a jelenlétét. Munkásságával forradalmasította a tudósok főemlősökről alkotott elképzeléseit, neki köszönhetően tudjuk, hogy ezek az állatok mennyire hasonlóak az emberhez. Dr. Goodall évtizedes csimpánzkutató munka után figyelt fel a környezeti problémák súlyosságára, azóta évi 300 napot utazva dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet az élőhelyek pusztulásra, fogyasztási szokásaink környezetkárosító hatásaira, közös felelősségünkre.

Frei Tamás, akit a világutazó riporterként ismertünk meg, mára több sikeres könyv írója. A televíziós karriert maga mögött hagyva, létrehozta saját vállalkozását, a mára kontinenseken átívelő kávézóláncot. Az utazásai során megismert világ megőrzése érdekében, vállalkozását az etikus kereskedelem szellemiségében építette fel.

Mit látott Dr Jane Goodall, ami arra késztette, hogy a számára oly sokat jelentő afrikai esőerdőt maga mögött hagyva, a természetvédelem szószólójává váljon?
Mit tapasztalt Frei Tamás, a világ kávéültetvényeit bejárva?
Miként lehet a fejlődő világ termékét közvetítve, annak kizsákmányolása nélkül, jól működő üzleti vállalkozást létrehozni?
Hol találkozik a csimpánzkutató és az üzletember értékrendje?
Hogyan befolyásolhatja távoli élőhelyek virágzását vagy pusztulását egy ebéd mellé elfogyasztott sültkrumpli vagy egy telefonhívásunk?
Milyen hatással lehet életünkre itt, Európa közepén, egy kiirtott esőerdő vagy az élőlényeik hiánya?
Hogyan befolyásolhatjuk - mit sem sejtve - fogyasztási szokásainkkal csimpánzok, gorillák, orángutánok és akár emberi közösségek fennmaradását?
Mit tehetünk értük és magunkért is, amikor hétköznapi helyzetekben döntünk?

Helyszín: ELTE Egyetemi Konferencia Központ (Gömb Aula) 1117 Budapest Pázmány Péter sétány 1/A

Rendező: Jane Goodall Intézet és az Élet Katedrális
Lebonyolító: Borbáth Rendezvényszervezés és a nadairendezveny.hu
Információ: Borbáth András 06 20 35073 56 borbath.andras@ibs-oc.hu
Jegyvásárlás és további információ: http://www.janegoodall.hu/pages/jane-eloadasa.html

 

forrás: janegoodall.hu

A rovat új hírei

Hasonló