A PETA állatvédő szervezet Oscat-díjjal tünteti ki Joaquin Phoenixet és Cynthia Erivót

Hír

írta: MTI
2020/01/30

A Joker című film sztárja, akit a szervezet korábban a 2019-es év emberének választott és a Harriet című dráma főszereplőnője a legjobb színésznek járó Oscat-díjat érdemelte ki.

A legjobb film díját Az oroszlánkirály kapta, amiért készítői CGI-technológiát alkalmaztak és nem élő állatokat használtak a forgatáson.

Az elismerésben részesített filmalkotások között van továbbá Tim Burton családi filmje, a Dumbó, valamint a Jetikölyök című animációs film, az Elton Johnról szóló Rocketman és a Macskák.

A PETA Oscat-díjjal jutalmazta Michael Keatont (Dumbo) és Tom Hankset (Egy kivételes barát).

Mindegyik díjazott egy bekeretezett oklevelet kap a szervezettől.

"A PETA Oscat-díjai azt mutatják, hogy egyetlen jóérzésű filmkészítő sem gondol arra, hogy szórakoztatásra kényszerítsen vadállatokat és hogy a közönség is állatbarát üzenetekre vágyik" - mondta Lisa Lange, a szervezet alelnöke. Hozzátette, Hollywood pont olyan gonosztevőkként ábrázolja az állatkínzókat, amilyenek valójában és a PETA reményei szerint 2020-ban még több állatbarát megnyilvánulással találkozhatnak majd a mozinézők.

Phoenix és a brit színész-énekesnő, Cynthia Erivo mindketten vegánok.

"Amikor egy másik állat szemével tekintünk a világra, látjuk, hogy mindannyian egyformák vagyunk - és mindannyian arra vágyunk, hogy szenvedés nélkül éljünk" - mondta Joaquin, aki 3 éves kora óta vegán, és részt vett a PETA "We are all animals" óriásplakát-kampányában is. Az óriásplakátok olyan forgalmas helyeken is láthatók, mint pl. a Times Square.


Kép forrása: flickr.com / Szerző: Ant-Man

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

A rovat legolvasottabbjai