A világ legnagyobb zöld fala

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/07/20

A szingapúri "Tree House" társasház bekerült a rekordok könyvébe, mint a világ legnagyobb vertikális kertjének helyet adó épület.

A 22 emeletes épület homlokzatán 2289 m2-en elhelyezkedő zöld fal kapott helyet. Építője, a City Developments Limited (CDL) nemrég bejelentette, hogy a társasház hivatalosan is bekerült a Guiness rekordok könyvében, mint a világ legnagyobb zöld falával rendelkező épület.

A CDL szerint a függőleges organikus fal - vagy más néven vertikális kert - mérsékli a komplexum karbon lábnyomát, mivel az megszűri a levegőben található szennyező anyagokat, például a széndioxidot és a szálló port. Emellett a vertikális kert redukálja a hőelnyelést is, így növelve az épület energiahatékonyságát. Ezáltal az energiaköltségek az előzetes kalkulációk szerint 15-30%-al lesznek csökkenthetőek. Becslések szerint évente 500 000 dollárt fognak megtakarítani az energia és vízköltségekből.

"Folyamatosan törtünk előre, megállíthatatlanul toltuk ki saját határainkat a fenntartható dizájn -és funkciók, illetve a csúcstechnológiák irányába. - mondta Mr. Kwek Leng Joo, a CDL elnökhelyettese.
A társaság 2009 augusztusában nyerte meg a tendert, és 2013-ban ért végéhez a beruházási projekt első mérföldköve, a Tree House elkészülte.

A modern lakótelep építése jelenleg is folyamatban van, az épületek elrendezése ide kattintva is megtekinthető.
Amennyiben ebben a szingapúri társasházban szeretne lakás bérelni vagy akár vásárolni, ide kattintva bővebben is informálódhat.

Képek forrása: City Developments Limited (CDL)


forrás: CDL, inhabitat.com

A rovat új hírei

Hasonló

Megépült az "öko" iskola

Megépült a PSES egyetem zöld épülete, amely a várakozásoknak megfelelően elnyerte a LEED platinum minősítést.

Mi kell egy ökoházhoz?

A meg nem épített ház a legzöldebb ház. Ha mégis építkezünk, akkor méret szempontjából a minimalizmusra és a közműmentes ...

A Pasona projekt

Paradicsom és szőlő a konferencia teremben, brokkoli a recepción, búzamező a váróteremben...