Egyedülálló organikus dizájn a HillSide-ban, Budapest egyik legújabb, LEED GOLD minősítésű irodaházában

Hír

2017/12/13

Erőteljes vonalak, organikus dizájn és sok zöld jellemzi Bel-Buda egyik legelegánsabb irodaházának előcsarnokát.

A MOM Park melletti HillSide Offices kivitelezése a tervek szerint halad. Az irodaház építése jelenleg a hatodik szintnél jár, és 2018 januárjában eléri a szerkezetkész állapotot. A felső emeletekről már most élvezhető az egyedülálló kilátás a Gesztenyéskertre és a budai hegyekre. A bel-budai irodaház, a magyar ingatlanpiacon egyedülállóan, már kilenc hónappal a tervezett átadás előtt elérte a 80%-os foglaltsági rátát.

A HillSide Offices nemcsak kiváló lokációjával, elegáns külső szerkezetével és környezettudatos technológiájával hívja fel magára a figyelmet. Az épület beruházóinak fontos volt az épület fogadóterének minőségi, modern és látványos kialakítása is. A lobby tervezésére a nemzetközileg is elismert Bara Ákost és Bara Design Studiót kérték fel.

Az épület LEED GOLD minősítést kapott, amely a világ legnagyobb környezetbarát épületminősítő rendszerének 3. minősítési szintje. A LEED fenntarthatósági kategóriák alapján pontoz, melyek összesítése után ad minősítést. Fenntarthatósági kategóriák fontossági sorrendben: energiafelhasználás és légkör; fenntartható területhasználat; beltéri környezeti minőség; nyers- és építőanyag használat; vízhasználat
Magyarországon négyféle épületminősítés közül választhatnak a környezettudatosan gondolkodó tervezők, kivitelezők és tulajdonosok, bővebben erről itt olvashat.

A zöld környezetben épülő HillSide Offices irodaház belső tereinek terveiben kiemelkedő szerepet kap a környezettudatosság és a természetközeliség. A belsőépítészeti koncepció reflektál az épületet körülölelő természeti formákra, terepvonalakra. Cél volt, hogy a  külső és belső terek egységet képezzenek, minél kevésbé váljanak el egymástól. A budai hegyek geográfiai vonalai a vissza-visszatérő hullámvonalakban és a lekerekített bútorokban köszönnek vissza a lobby berendezésben. A természetes anyaghasználat, a sok zöld megjelenése természetközelivé és egyben otthonossá teszik az előteret. A közel 500 négyzetméteres előcsarnok tervezésének kihívásairól így nyilatkozott a tervező, Bara Ákos: „A legnagyobb kihívás a két épület között kialakult hatalmas tér kezelése volt oly módon, hogy az emberek mégis otthonosan tudják magukat érezni benne. A tiszta üvegfelületekkel határolt hatalmas térben ez igen nehéz feladatot jelentett.”

Különleges szerepet kapott a világítás kialakítása, amely — akárcsak a bútorok — leképezi a környék domborzati szintvonalait. A felső, világító LED-csíkok 3D-ben hullámoznak, izgalmas és egyedi látványt nyújtva a belépőknek.

A beruházók tervei szerint 2018. nyár végére elkészül az irodaház, és birtokba vehetik a bérlők.


forrás: NWE

A rovat új hírei

Hasonló

Megépült az "öko" iskola

Megépült a PSES egyetem zöld épülete, amely a várakozásoknak megfelelően elnyerte a LEED platinum minősítést.

8 városzöldítő ötlet

Rengeteg gyönyörű és hangulatos város van a világban, de nincs annál szebb, amikor egy város kizöldül.

A Pasona projekt

Paradicsom és szőlő a konferencia teremben, brokkoli a recepción, búzamező a váróteremben...

Innovatív "öko" iskola

A Porter School of Enviromental Studies a harmadik olyan projekt Izraelben, amely elnyerte a LEED Platinum minősítést.

A rovat legolvasottabbjai