Mennyire pazaroljuk az élelmiszert? A magyar családok 42%-a rendszeresen dob ki élelmiszert. Tudatos választással csökkenthetnénk az élelmiszerpazarlást.
Állatkísérletek | 1. rész Bár egyre több a szabályozás, még mindig rengeteg állatot kínoznak a tudomány nevében.
Támadás alatt a Nutella? A francia környezetvédelmi miniszter bojkottra szólít a Nutella pálmaolaj felhasználásának ürügyén. Ugyanakkor megoszlanak a ...
Kevesebb élelmiszer kellene? Évente körülbelül 1,3 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe, a Föld népessége pedig egyre csak nő.
Az olívaolaj megváltoztatta a világot | 2. rész Szabad vele sütni? Tényleg hidegen sajtolják? Íme, az olívaolajat övező legendák.
Rizsháncshamu a Goodyear abroncsokban A vállalat rizsháncshamuból nyert szilika felhasználásával készít gumiabroncsokat.
A mellékhelyiség sem mellékes! Május 20-án a komposzt toalettekről szóló hiedelmeket, kérdéseket és kétségeket oszlatja el Ertsey Attila öko-építész.
Szomjan hal Kalifornia? Már akkora a szárazság, hogy a víztartalékok csak egy évre elegendőek. Kalifornia porba fulladhat?
2015-ös ételtrendek a fenntarthatóság jegyében A 2015-ös gasztrodivatban nagy szerep jut a zöld ételeknek.
Függőleges kert a parkoló oldalában - modern kertészkedés, urbanista módra Így termelhetünk zöldséget olyan helyen is, mely nem a legalkalmasabb a kertészkedésre.
A leghíresebb élelmiszer-hamisítások Magyarországon és külföldön A hamisítók módszerei egyre gátlástalanabbak.
Rendelet korlátozza a transzzsírsavat Szerdától tilos a megengedettnél több transzzsírsavat tartalmazó élelmiszert forgalmazni.