Így változtak az asztalunkra kerülő alapélelmiszerek arányai az elmúlt 100 évben Az asztalunkra kerülő ételek aránya nagymértékben változott az elmúlt 100 év során. De vajon melyik élelmiszerből esszük a ...
Amerika a magyar csapvizet támadja? Az Egyesült Államok Járványügyi Hivatala (CDC) lesújtó képet fest Magyarországról az ideutazók számára.
A mesterséges intelligencia fénykép alapján megmondja, milyen alapanyagokból készült az étel Az MIT szakembereinek célja az volt, hogy az algoritmus segítsen megállapítani, mennyi kalóriát fogyasztunk az adott étellel.
Miközben a világ népessége tovább növekszik, Magyarország lakossága drasztikusan csökken! A Népesedési Világnap alkalmából írt cikkünkben arra igyekszünk rávilágítani, mi is vár ránk, ha ilyen ütemben növekszik ...
Fenntarthatóság melletti elköteleződés: Egy bankfiók, ahol nemcsak a pénzügyek jóízűek Közösségi Bank és Farmbistro nyílt Újbudán.
A Nap hőjét használja fel ez a környezetbarát sütő Működése egyszerű, nem kell hozzá tüzelőanyag, de még elektromos energia sem. És bár nem napelemmel működik, mégis a Nap ...
Harcot hirdetett a kormány a rossz minőségű élelmiszerek ellen Átírták a Magyar Élelmiszerkönyv pékárura és húskészítményekre vonatkozó részét. Jobb minőségű étel kerülhet ezután az ...
A Tesco újra meghirdette a helyi közösségeket támogató pályázati programját A Tesco második alkalommal hirdette meg „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, hogy helyi közösségi ...
Adj meleget Te is! - Segítsünk együtt a hajléktalanokon! A Magnet Bank az idei télen már negyedik alkalommal hirdette meg „Adj meleget” elnevezésű programját, melynek célja, hogy minél ...
Ragadozó baktérium lehet az új fegyver a szuperkórokozók ellen A Bdellovibrio egy sor baktérium - köztük az E. coli és a szalmonella - ellen is hatásos.
A világnépesség felének egészségét veszélyezteti a helytelen táplálkozás Egy táplálkozási és mezőgazdasági szakértőket tömörítő független bizottság, amely szerint a következő húsz évben a ...
Több százezer forintot dobunk ki a szemétbe A vásárlásaink 40%-a nem előre tervezett, sok esetben felesleges, írja az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi ...