A MAF pályázatának döntője

Hír

2015/09/16

Az elismert szakemberekből álló bíráló bizottság döntése alapján 11 felelős vállalat jutott be 4 kategóriában a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Társadalmi Befektetések Díj pályázatának döntőjébe 2015-ben.

Az elmúlt öt év során már 130 példaértékű vállalati program vállalta a megmérettetést a CSR tevékenységeken belül kifejezetten az üzleti szféra támogatói kezdeményezéseit bemutató és elismerő MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatán, amely a hazai cégek társadalmi befektetési programjait olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció.

„A MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatával az a célunk, hogy ne csak rövid sajtóhírek alapján váljanak megismerhetővé hazánk legkiválóbb vállalati kezdeményezései, amelyek bizonyítják, hogy a három szektor csak egymással összefogva lehet képes összetett társadalmi problémák megoldására. A döntőbe jutott pályázatok inspiráló megoldásokat mutatnak be, amelyek során a cégek alternatív erőforrásaikat, szakmai kompetenciájukat, munkatársaik segítőkészségét, vagy akár kapcsolatrendszerüket is felhasználva voltak képesek mérhető és megsokszorozható előnyöket elérni állami és civil partnereikkel közösen.” - mondta el Dr. Molnár Klára, a MAF igazgatója.

A díj bíráló bizottságának tagjai 2015-ben is Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Füzesy Tamás, a Kanadai–Magyar Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója, Hargitai Lilla, a Médiaunió Alapítvány ügyvezető igazgatója, Jakab Áron, a FRUIT OF CARE Nonprofit Kft. alapítója és ügyvezetője és Nagy Bálint, az IBS Marketing Tanszékének vezetője.

A döntőben a Leginnovatívabb Támogatói Program, a Legsikeresebb Partneri Együttműködések, a Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program és Az Év Társadalmi Befektetési Programja kategóriákban az alábbi, ábécé sorrendben felsorolt 11 vállalat program vesz részt:

Civil Support Nonprofit Kft. – „Ashoka Pro Bono” program

Erste Bank Hungary Zrt. – "Pénzügyek egyszerűen" program

Generali a Biztonságért Alapítvány – „Generali Mosolyvadász Program”

GlaxoSmithKline Kft. – „Együtt a jobb egészségért: értünk, velünk”: Roma közösségek egészségfejlesztése Kelet-Közép Európában program

HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. – „Soproni Jóleső Segítség” program

K&H Csoport – „K&H Vigyázz, Kész, Pénz!” pénzügyi vetélkedő

MAVIR Zrt. – „Madárvédelem az átviteli hálózat mentén” program

Mercedes-Benz Hungary Kft. – „Komplex közlekedésbiztonsági oktatási program kidolgozása és megvalósítása Kecskeméten” program

NI Hungary Kft. – National Instruments Magyarország „Innovációs Program és Nyitott Laboratórium”

Richter Gedeon Nyrt. – „Richter Egészségváros Program”

Syngenta Kft. – „Élelmiszerlavina” program

A helyezéseket a MAF 2015. október 1-jén a MAF „Társadalmi profit = Üzleti profit?” szakmai konferenciája záróeseményeként jelenti be a Samsung Electronics Magyar Zrt. székházában tartott díjátadón. A konferencia az idén a fiatalok foglalkoztatását segítő vállalati támogatási programok megoldásait és az ezekhez kapcsolódó tapasztalatokat, illetve a vállalati támogatások nem pénzbeli erőforrásainak felhasználási lehetőségeit állítja fókuszba.

A döntőbe jutott programok részletes listája a MAF weboldalán tekinthető meg.

A Magyar Adományozói Fórumról
A Magyar Adományozói Fórum államtól és pártoktól független, egyesületi formában működő szakmai ernyőszervezet, amely a társadalmi ügyeket támogató hazai üzleti és non-profit szervezeteket tömöríti.
Elsődleges célja, hogy hazánkban is széles körben megismertesse és meghonosítsa a felelős közösségi befektetések professzionális módszereit és eszközeit, és ezáltal segítsen a vállalatoknak, alapítványoknak, magánszemélyeknek abban, hogy egyre többen, egyre többet és egyre hatékonyabb módon fektessenek be a társadalomba.

forrás: Magyar Adományozói Fórum

A rovat új hírei

Hasonló

MAF Felelős Támogatói Védjegy

2015-ben 3 hazai vállalat újíthatta meg, és újabb két cég, a Budapest Airport és a Microsoft vehette át a MAF Támogató Védjegy ...

MAF díjátadó

A Magyar Adományozói Fórum kihirdette a Társadalmi Befektetések Díj idei nyerteseit.