Íme a mobilpiac: Busz viszi házhoz a friss élelmiszert a rászorulóknak

Hír

2016/10/16

Torontóban így oldották meg egy szegény kerület élelmiszer ellátását. A buszpiac sok rászorulónak jelent megoldást.

Torontóban néhány éve különleges kezdeményezés indult útjára. A FoodShare Toronto (Torontói Ételelosztó) nevű civilszervezet Toronto városával és a United Way Toronto (Egyesült Utak Toronto) nevű segélyszervezettel karöltve hozta létre a Mobile Good Food Marketet (Mobil Jóétel Piacot), mely Toronto Tuxedo Court nevű külvárosába szállít friss zöldséget és gyümölcsöt jutányos áron a rászorulóknak. Mivel a legközelebbi bolt körülbelül egy mérföldre található, nagy segítség ez az itt lakóknak.

A mobilpiacot egy mozgássérülteknek készült buszból alakította át az LGA Építésziroda. Alumíniumpolcot és ponyvát szereltek rá, így a hagyományos standokhoz hasonlóan pakolják ki az árut. A busz belsejében meghagyták a kasszát, és itt is polcokon tárolják az élelmiszert. Az élelmiszerbusz jelenleg hetente kétszer tesz körutat, de a Foodshare reméli, hogy sikerül sűrítenie a járatot.

Úgy látszik, a mobilitás korát éljük. Előzőleg bemutattunk már napelemekkel felszerelt mobil vegyesboltot, közlekedő kávézót, hordozható - szintén napelemes - nyaralót, világlátott mobilszobát, és vasúti kocsiból kialakított szállást.

Kép forrása

 

forrás: mymodernmet.com

A rovat új hírei

Hasonló