Trump bejelentette: Az Egyesült Államok megkezdi a kilépését a párizsi klímaegyezményből

Hír

írta: ecolounge
2017/06/01

Trump szerint a 2015-ös megállapodás az USA gazdasági fejlődését hátráltatja.

"Hogy teljesítsem a kötelességem, hogy megvédjem Amerikát és a polgárait, az Amerikai Egyesült Államok visszalép a párizsi klímamegállapodásból, de tárgyalásokat kezd, hogy újra belépjen az egyezménybe, vagy egy teljesen új megállapodásba olyan feltételek mellett, melyek kedvezőek az Egyesült Államok számára."

Közel négy évig is eltarthat a procedúra, ami azt jelenti, hogy a végső döntést az amerikai szavazók fogják meghozni a következő elnökválasztáskor.

párizsi klímaegyezmény célként fogalmazta meg, hogy a globális felmelegedés ne haladja meg a 1,5 Celsius-fokot, valamint a század közepére az üvegházhatású gáz-kibocsátások teljes semlegesítését tűzte ki. Az egyezményt Barack Obama volt amerikai elnök aláírta (akárcsak Kína - cikkünk itt), Donald Trump azonban márciusban érvénytelenítette elődje döntéseit és az üvegházhatást kiváltó káros anyagok kibocsátása korlátozásának feloldásáról döntött, szabad utat biztosítva a szénbányászat újbóli beindításának (erről itt olvashat). Most pedig itt tartunk...


 

forrás: nytimes.com

A rovat új hírei

Hasonló