Fűből készült mobiltelefon - az organikus hulladék újrahasznosítása új értelmet nyer!

Hír

2015/04/01

A nagyrészt fűből készült mobiltelefon által az organikus hulladék újrahasznosítása új értelmet nyer. És még a környezetvédők számára is szemet gyönyörködtető látvány.

A XXI. században, amikor óriási mennyiségű e-hulladék keletkezik (erről már írtunk az "Egyre sürgetőbb az E-hulladék probléma" cikkünkben), minden újrahasznosítási kezdeményezés nagy publicitást érdemel. És szerencsére egyre több pozitív példával találkozunk.

Ezek közé tartozik a O2 Recycle mobiltelefonok újrahasznosításával foglalkozó angol cég és Sean Miles designer együttmükődésből létrejött új mobiltelefon. A készülék érdekessége, hogy teljes egészében frissen vágott fű, fa és újrahasznosított mobiltelefon alkatrészek alkotják. A telefon 240 óra alatt készült el több tízezer fűszálból, amit a délnyugat londoni Twickenham rögbi stadionban gyűjtöttek hozzá.  A mobilkészülék házának fő összetevője ez, gombjait a környékről származó fából készitették.

Annak érdekében, hogy a "frissen vágott" hatása legyen a fűnek, a vágást követően azonnal lefagyasztották. Ezután pépesítették és végül ez került az öntött borításba, ami környezetbarát gyantából készült.

A Twickenham stadion a világ legnagyobb rögbi arénája és az angol rögbi válogatott otthona. A zöld mobilhoz kapcsolódóan az angol Nemzeti Rögbi Szövetség (RFU) egy új társadalmi felelősségvállalási kampányt is elindított „Recycle Rugby” néven. A kampány arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy a mindennapi életükben próbáljanak minél több tárgyat újrahasznosítani, főleg a régi, kidobásra ítélt elektronikus eszközeiket.

Arról nem tudni, hogy készül-e másik kütyü frissen vágott fűből és egyéb újrahasznosítható szerves anyagokból, de ha a kampány segítségével az emberek gondolkodásmódja egy kicsit is változik, akkor a szervezők már el is érték céljukat.
Fotó forrása, további érdekes információk a gyártó weboldalán.

forrás: inhabitat.com

A rovat új hírei

Múltidéző fatemplomok

A fatemplomok mekkája Oroszország, ahol ezek a különleges építmények az építészeti örökség szerves részét képezik.

Hasonló

Hídból múzeum?

A San Francisco-ban található Old Bay Bridge híd egy részét újrahasznosítják.

A rovat legolvasottabbjai

Múltidéző fatemplomok

A fatemplomok mekkája Oroszország, ahol ezek a különleges építmények az építészeti örökség szerves részét képezik.