Hegesztő újratöltve: Művészet fémhulladékokból

Magazin

írta: Admin
2012/09/12

Egyre divatosabb az újrahasznosított alapanyagokon alapuló művészet, újabb válfaja azonban igazán zseniálisnak mondható: Brian Mock fémhulladékokból készít ötletes, élethű szobrokat.

Az amerikai Brian Mock munkái a fantáziát és a sokéves tapasztalatot egyesítik magukban, lenyűgözve a különleges szobrok szemlélőit.

Munkáiból mára Hollywoodban és San Franciscoban készülnek kiállítások, pedig egykoron még nem is gondolta volna, hogy ennyire megszállott szobrász lesz. Éveken keresztül ugyanis festett, faragott és egyéb famunkákat készített, mígnem rátalált az igazi szenvedélyére.

Alapanyagait elhagyott telkekről, ipari kukákból, használt boltokból szerzi be elsősorban: csavarok, fémlemezek, fogaskerekek, evőeszközök, rugók, és mindenféle talált fémhulladékok jelentik a szobrok értékes alkotórészeit. Újrahasznosítás a javából!

Bevallása szerint a legizgalmasabb az egészben az, ahogy a mindenféle vegyes ócskaságból egy egyedi műtárgy készül. A régi, hétköznapi, kidobott tárgyak így új formában kelnek életre, ami egy igazán hálás és művészeti szempontból is magával ragadó munkát jelent. Nem is beszélve arról az élményről, amit a szemlélők érezhetnek, feltéve magukban a kérdést: mit is látnak valójában?

Fotók forrása, további képek és alkotások a művész, Brian Mock hivatalos weboldalán.


forrás: designswan.com, brianmock.com

A rovat új hírei

Hasonló

Csúnyából szép - II. rész

A Csúnyából szép - I. című cikk folytatásaként öt másik hulladékművésszel és alkotásaikkal ismerkedhetünk meg.

Az újrahasznosítás művészete

Jerry Kott dizájnművész összeköti a kellemeset a hasznossal: hulladékból készít zseniálisan kreatív használati és ...