"Legyél a mostban, szeress jobban" - Köztéri installáció a Gárdonyi téren

Hír

írta: Admin
2021/09/22

"Felfedeztük, meghódítottuk, megszelidítettük, levadásztuk, megfejtettük, feltaláltuk, megoldottuk, megismertük, azt hittük kiismertük és megállás nélkül fejlesztjük. El ne felejtsük egy kicsit szeretni is…" így szól Kele Juci képzőművész üzenete legújabb köztéri installációjához, az ELEVEN ŐSZ keretében látható most Budapesten.


Interaktív installáció látható egy héten keresztül LOVE NOW címmel az Eleven Ősz keretén belül. Az installáció szeptember 29-ig minden pillanatban várja, hogy megtekintsék, megszeressék és tovább vigyétek az üzenetét.

Az mű tulajdonképpen egy trilógia utolsó része, mellyel az alkotó, Kele Juci ismét a mindennapjaink átértékelésére, az alapvető rutinszerű működésünk vizsgálatára ösztönöz minket. A városi élet sebességét megkérdőjelező ‘meditÁLLJ’, a természeti környezettel való kapcsolatunkat segítő ‘hiánypótLÁSS’ után a művész egy újabb pozitív üzenete ölt alakot: LOVE NOW…

Az óriás betűkből elsőre csak az egyik felirat rajzolódik ki, majd egy nézőpontváltás után felbukkan Juci másik üzenete is. Legyünk a mostban és szeressünk jobban. Az "o" betű mint bolygónk szimbóluma pedig még sok plussz tartalommal látja el az alkotást, hisz nagyon aktuális, hogy Földanya felé forduljunk.

Az installáció teljes időtartama alatt a Szatyor Bár és Galéria egyik kirakatában a művész új festményeivel is találkozhatnak az érdeklődők.

A művész FB-oldala: www.facebook.com/kelejuciart/

Instagram: www.instagram.com/kelejuci/


Kép forrása: Kele Juci

A rovat új hírei

Hasonló

Nick Gentry a "floppyművész"

A környezettudatosan gondolkodó művész  filmkockák, floppy lemezek és röntgenfelvételek felhasználásával készíti portréit.

Az újrahasznosítás művészete

Jerry Kott dizájnművész összeköti a kellemeset a hasznossal: hulladékból készít zseniálisan kreatív használati és ...